Direktlänk till inlägg 18 april 2008

En uppfostrad pojke i sina bästa år?

Av Winner Horse - 18 april 2008 23:50



Häromdagen blir jag avbruten i ett möte, ser att det är "hemmet" som ringer och smiter ut för att till slut besvara de ivriga samtalen.
Hej, det är jag, sitter i möte, har det hänt något?
Ja 
brummar den snart vuxne sonen, jag bara undrar om jag får ta en sån där risifrutti i kylen?
Visst, det får du, syns sen, hej då!

Har jag verkligen lyckats i min uppfostran när sonen känner sig nödd och tvungen att ringa mig för att fråga om han får ta en risifrutti. Nu tänker ni kanske, stackars barn, tyrannisk mamma. Men icke, för att balansera detta något kan jag inflika, bara så där för er kännedom att samme son brummade fram för ett tag sedan: jag har typ hoppat av gymnasiet, det var inget för mig. Då blev jag liksom inte avbruten i ett endaste möte för att få frågan, får jag hoppa av gymnasiet mamma? Nä inte en endaste gång. 

Sonen ska aktiveras tänker jag. Sättas i arbete. En uppgift har varit att putsa fönster, det gjorde han en regnig dag, tappert värre, många rutor, det tog en hel dag. En dag senare när solen sken in genom fönstren i köket kom jag på att jag nog skulle ha instruerat honom lite bättre. Det gick inte att se ut på en enda fläck. Han hade kladdat dit lite fönsterputs och gnuggat ut det med vår disktrasa, som var full av fett förmodligen. learning by doing!

Sen händer det att jag ringer hem och frågar hur det går med alla projekt, gå ut med soporna, dammsuga och framför allt söka skolor.
hej, har du kollat några skolor än?
Nä, jag ska. men först ska jag dammsuga, men sen ( hinner tänka att han är ju ganska snäll ändå, först dammsuga som vi alla drar nytta av och sen söka skolor). Ok säger jag.

När jag väl är hemma så inser jag att ingenting har blivit av, för syster kom hem och de började spela kort. jag hann ingenting säger han.

Sen ska han laga middag ibland. Då hände det sig att vi var sju personer till middag och hade cirka tre deciliter kokta makaroner att dela på. Men hur tänkte du nu? undrar jag. Men jag hittade ingen annan kastrull!
Ok, ny uppgift. jag ska sätta ned lökar runt huset, och ber honom gräva några hål Lätt som en plätt!
Men var är mina hål? Men det regnade ju som fan typ hela dagen...Och du ville inte bli blöt? Joora, men det skulle ju bli alldeles blött i hålen, typ regna in.


Fridens liljor!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Winner Horse - 14 september 2012 11:45

Hej bloggen och dess tappra läsare!   Idag gör jag ett upplägg i dagboksformat. Men jag pratar inte om idag utan om en annan dag. Jag skulle till ett sjukhus för att hämta ut en apparat för att mäta blodtrycket under 24 timmar. Tänkte mig väl e...

Av Winner Horse - 4 september 2012 14:48

Jag måste bara berätta om vår tur till Island. Sedan vi träffades 1989 har vi pratat om Island min käre make och jag. Ibland har vi kikat på resor , men det har fallit på priset. Men detta får väl gå under devisen Plötsligt händer det, nämligen ...

Av Winner Horse - 3 september 2012 15:25

Efter en lång bortavaro är jag nu närvarande. Känns bra.   Byte av jobb. Insikt om att jag faktiskt är en trygghetstörstande människa, ett vanedjur, tillika mer som lille skutt än Tiger. Sen har jag sysslat med att acceptera Lille Skutt i mig. ...

Av Winner Horse - 7 maj 2012 21:21

Härförleden var jag på möte. Fyra personer från ett företag hade bjudit in mig för att förklara en undersökning. Det flöt på fint. Fyra kvinnor och en man. Men efter en timme kände jag mig vred. Efter ytterligare tio minuter insåg jag att om jag inte...

Av Winner Horse - 16 april 2012 15:01

Detta är en alldeles sann histora. Plats och människor är avidentifierade med hänsyn till deras integritet och självaktning.   En kvinna ska ha lönesamtal med chefen. För ett antal år sedan. Chefen är pensionsmässig, sjuklig, auktoritär och snål....

Presentation


Välkommen hit till Winnerhorse!

Omröstning

Vilken årstid är din favorit?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<<
April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards